Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

Rīgas "Dinamo" dažos gados ir kļuvis par projektu, ko KHL turnīra tabulā nav vērts meklēt. Nesaku, ka par viņiem smejas, taču tālu nav tā diena, kad piederība šim kreklam tiks pavadīta ar līdzjūtības apliecinājumiem – sak, turaties, tā jau tikai spēle... Projekts ļoti labi iederētos Latvijas Radio rīkotajā akcijā "Dod pieci!" – tieši šī gada izvēlētā temata kontekstā. Tikai vienojošais šajā gadījumā ir nevis vārds "vardarbība", bet gan jautājums – "ko darīt?".

Tie, kas Skudru lamā un piesauc šovinismu, ir aizmirsuši, ka Rīgas "Dinamo" idejai nav nekāda sakara ar nacionālo un patriotisko audzināšanu. Sportiskajā ziņā – nav. Jo KHL ir komandu kopums, kas cīnās par uzvaru katrā spēlē. Ar kādiem līdzekļiem tas tiek sasniegts – tur nevajadzētu moralizēt, jo šādā formātā visi līdzekļi labi. Spēlē tie, kas var, māk un saprot trenera norādījumus. Vai tur amerikāņi vai krievi – tam konkrētajā gadījumā nav nekādas nozīmes. Savējos vajag vairāk? Bet – kur viņi ir, tie mūsējie, kas met ripas, atdod piespēles? Ja nav metuši pirmos piecus gadus pieaugušo hokejā, tad nemetīs – nevajag sevi mānīt.

Uzsvars uz leģionāriem nav untums – tā ir nepieciešamība, ja vien "Dinamo" konkrētajā līgā vēlas parādīt kaut kādu konkurētspēju. Tirgus ir liels, bet tajā jāprot uzvesties. Jābūt viltīgiem, acīgiem, apķērīgiem. Hokejistu tagad pilna pasaule, bet tā bilde neveidojas no bara, kas tiks savākts – tur liek kopā pa mazām vienībām, kas beigās izskatās pēc komandas. Ja kāds ir neizpratnē par Karsuma atstāšanu aiz apmales, tad tas nav tāpēc, ka Skudra negrib komandā labu spēlētāju. Jo Mārtiņš jau nespēlēs viens... Rezultātu veido hokejistu kopums un parasti komandas labumu nosaka nevis pirmā maiņa, bet – gan ceturtā. Cik labi ir tavi nosacīti vājākie, tik laba ir arī komanda kopumā. Tas, ka praktiski nevienam no piesaistītajiem hokejistiem nav ticis dots uzreiz garantēts līgums, parāda, ka cilvēki tomēr domā ar galvu. Ņemot vērā, ka šī ir otrā Pētera Skudras parādīšanās pie "Dinamo", var paredzēt, ka treneris ir visu izrēķinājis, paredzējis. Arī to, ka organizācijā pie (un zem) galda atrodas viņa opozīcija, cilvēki, kas viņu ienīst.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!