Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ar divu plēsoņu dueli šodien tiks dots starts jaunajai Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonai – Nešvilas "Predators" un Sanhosē "Sharks" tikšanās Prāgā ievadīs regulāro čempionātu, kas otrpus okeānam stafeti pārņems un īstos apgriezienus ieslēgs nākamās nedēļas sākumā. Latvijas medijiem no pašmāju informācijas telpas solidāri utilizējot grimstošās kaimiņvalsts hokeja līgas aktualitātes, šī var kļūt par NHL stāsta jaunu startu arī Latvijā.

Jāatzīst, ka zināmas paralēles ar aptuveni 20 gadus senu pagātni velkamas arī šoruden. Līgā ir gana plaša un stabila mūsējo pārstāvniecība, jo uzreiz četriem spēlētājiem ir uz regulārās sezonas pirmo maču sagatavoti krekli ar viņu uzvārdiem. Ir spēlētājs, kas pretendē uz visas līgas līdera godu, ir savi lomu izpildītāji, un ir arī censonis, kuram ir potenciāls kļūt par pirmo maiņu uzbrucēju. Bez viņiem, protams, arī ir neliels bariņš to, kuri stāv pie NHL durvīm. Īsāk sakot: lai arī maz ticams, ka tiks pārspēts Latvijas hokejistu pārstāvniecības rekords lielajā līgā, fakts – šobrīd mēs piedzīvojam labos laikus.

Vai tas – kombinācijā ar vietējā hokeja līdzjutēja "ēdienkartes" maiņu – novedīs pie NHL prestiža un popularitātes renesanses mūsu platuma grādos?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!