Viss vienkāršais ir ģeniāls, tāpēc kārtīgā ēdienreizē mājiniekus iepriecini ar krāsnī ceptām vistas kājiņām un apceptiem dārzeņiem.

::recepte::

Olīveļļu samaisa ar saspiestiem ķiplokiem, garšvielām, sāli un pipariem. Ar iegūto marinādi ierīvē vistu un atstāj uz 15 minūtēm. Tad liek vistu aptuveni 40 minūtes cepties 180° C karstā cepeškrāsnī.

Apmēram 20 minūtes pirms vistas cepšanās laika beigām sāk gatavot dārzeņus. Sakarsētā pannā izkausē sviestu, liek tajā burkānus, apmaisa, pārlej ar glāzi karsta ūdens, uzliek vāku un sautē 10 minūtes.

Pievieno cukurzirņus, sāli, timiānu, visu viegli apmaisa, uzliek vāku un cep vēl 5 minūtes. Izmantojot saldētus produktus, dārzeņu cepšanas laiku mazliet samazina. Vistu pasniedz kopā ar dārzeņiem.

::!recepte::

Iesūtīja: recepti sagatavojusi uztura speciāliste Jevgēnija Jansone sadarbībā ar "Elvi"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!