Viss vienkāršais ir ģeniāls, tāpēc kārtīgā ēdienreizē mājiniekus iepriecini ar krāsnī ceptām vistas kājiņām un apceptiem dārzeņiem.
90Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
VISTAI:4 vistas kājas5 ķiploka daiviņas3 ĒKolīveļļa0.5 citrona sula2 ĒKitāļu garšvielu maisījums pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari DĀRZEŅIEM:200 gmazie burkāni250 gcukurzirņu pākstis (var būt saldētas)25 gsviests1 TKtimiāns pēc garšassāls1 glāzekarsts ūdens

Sagatavošana

1

Olīveļļu samaisa ar saspiestiem ķiplokiem, garšvielām, sāli un pipariem. Ar iegūto marinādi ierīvē vistu un atstāj uz 15 minūtēm. Tad liek vistu aptuveni 40 minūtes cepties 180° C karstā cepeškrāsnī.

2

Apmēram 20 minūtes pirms vistas cepšanās laika beigām sāk gatavot dārzeņus. Sakarsētā pannā izkausē sviestu, liek tajā burkānus, apmaisa, pārlej ar glāzi karsta ūdens, uzliek vāku un sautē 10 minūtes.

3

Pievieno cukurzirņus, sāli, timiānu, visu viegli apmaisa, uzliek vāku un cep vēl 5 minūtes. Izmantojot saldētus produktus, dārzeņu cepšanas laiku mazliet samazina. Vistu pasniedz kopā ar dārzeņiem.

Iesūtīja: recepti sagatavojusi uztura speciāliste Jevgēnija Jansone sadarbībā ar "Elvi"

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!