Foto: DELFI kolāža

Nu jau mazāk nekā mēnesis līdz brīdim, kad Latvijas hokejs piedzīvos pacilājošu brīdi – nacionālā izlase kāps uz ledus, lai pašu mājās Rīgā aizvadītu 2021. gada pasaules čempionāta pirmo spēli pret vareno Kanādu. Netrūks runu, ka tieši hokejs ir mūsu latviskās identitātes vēstnesis, Latvijas sporta lepnums un efektīvākā nākotnes investīcija, un ne viens vien tētis pie TV ekrāna atkal stingri apņemsies: mans puika to var! Bet – vai tiešām var? Vairāku sašutušu vecāku rosināti, turpinām šķetināt neskaidro izmaksu ceļus, pa kādiem klejo bērnu un jauniešu hokejs Latvijā un īpaši tās galvaspilsētā.

Visiem uzrunātajiem uzdevām četrus, mūsuprāt, diezgan vienkāršus jautājumus, kas neprasa atklāt nekādus komercnoslēpumus, bet vienlaikus darītu caurspīdīgāku kopējo ainu un sniegtu būtiskas atbildes vecākiem:

- Cik liels ir ikmēneša maksājums par viena bērna vai jaunieša hokeja nodarbībām jūsu sporta skolā?

- Kas ir galvenie faktori un "sastāvdaļas", kas to veido tieši šādā apjomā?

- Vai un kā šis ikmēneša maksājums pēdējā gada laikā ir mainījies Covid-19 situācijas ietekmē?

- Kādi vēl papildu maksājumi (transports, inventārs vai citi) līdzās ikmēneša nodarbību izmaksām var tikt prasīti no vecākiem aktīvās sezonas laikā (normālos ikdienas, ne Covid-19 apstākļos)?

Viens no trim, kas atbildēja, bija hokeja klubs "Ice Academy" (abas pārējās – hokeja skolas "Kurbads" un "Rīga"). Tā pārstāve Inguna Lukašēviča savai atbildei pievienoja arī tabulu, kurā uzskatāmi apkopoti Rīgas klubu vecāku sniegtie dati par izmaksām katrā vecuma grupā. Tabulā atspoguļoti vidējie rādītāji, un jāteic, ka šie dati sakrīt arī ar MVP ievāktajiem no hokejistu vecākiem, tāpēc uzskatāmi par gana objektīviem.

Jau pašā mazākajā, U-7 vecuma grupā, jaunais hokejists vienas pilnvērtīgas sezonas laikā vecākiem izmaksā nepilnus 3000 eiro, bet vidusskolas vecuma jaunieša hokejgribas remdēšanai gadā jārēķinās ar nepilniem 10 000 eiro.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!