Foto: Lauris Vīksne/F64

Pēc pagājušajā mēnesī publicētā komentāra, ka Latvijas hokejs turas uz vecākiem, kurus "slauc", MVP saņēma ne tikai veselu riekšu atsauksmju, bet arī ierosinājumu – pavērt priekškaru tam, kas šajā pelēkajā zonā norisinās arī citviet. Jo atšķiras mērogs un varbūt metodika, taču – naivi domāt, ka atšķiras tikumi. Tāpēc nolēmām pašķetināt pavedienus arī citos sporta veidos, un laikam jau tikai loģiski, ka tēmu turpinām ar diviem pārējiem Latvijas sporta grandiem: basketbolu un futbolu.

Vasaras nometnes ir tradicionāla jaunatnes sporta sastāvdaļa, un vecāki uz tādām savas atvases sūta ļoti labprāt – pat tik labprāt, ka dažkārt pievienoties prasās kadri, kas treniņos nav rādījušies visu ziemu (jo arī vecāki grib atpūsties...). Aprunājoties ar vairākiem tēviem, kuru bērni ikdienā trenējas četrās dažādās basketbola struktūrās, vienas nometnes (7-10 dienas) izmaksu diapazons iezīmējās 100-200 eiro robežās. Taču velns slēpjas detaļās, proti, kā nu kuram jāmaksā. Tiem, kas izmanto Rīgas pašvaldības jumtu, apmēram puse (60 eiro) jāiemaksā Rīgas domei, bet otra puse – sporta skolai. Un te jau parādās variācijas: kamēr vienus solīdi lūdz pārskaitīt skolai, otriem parādās alternatīvi konti (biedrības, SIA), bet vēl citiem prasa aploksnē pie iekāpšanas autobusā.

"Vienreiz gadā arī treneriem kaut kas jānopelna, par to nav diskusiju – īpaši par slodzi, kāda ir nometnē. Bet jautājums par stilu un nekaunības pakāpi. Kur prasa skaidru naudu, tur arī visi gali ūdenī..." atzīst viens no treneriem, ar ko runājām.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!