Foto: DELFI kolāža

Analizējot, vai Latvija cienīga saukties par hokeja vārtsargu lielvalsti, viņmēnes secinājām, ka šajā pavasarī mūs gaida patīkamas raizes – izlases vārtu vīru trio atlasīt no neierasti plaša meistaru loka. Nepilnu mēnesi pirms pasaules čempionāta, par nespēlēšanu paziņojot Elvim Merzļikinam, šī rotaļa kļuva intriģējošāka, jo tagad jau aktuāls ir jautājums: kurš būs Boba Hārtlija Nr.1? NHL ledu nule kā sajutušais Matīss Kivlenieks, miera un stabilitātes etalons Jānis Kalniņš vai nemitīgos uzlidojumos saviem vārtiem Šveicē rūdītais Ivars Punnenovs – kurš šopavasar ir gatavāks kļūt par "mūri"?

Tieši par šādu gājienu izšķīrās Boba Hārtlija vadītais treneru korpuss, no Ziemeļamerikas izsaucot Matīsu Kivlenieku, kurš sezonas noslēgumā aizvadīja divas spēlēs Kolumbusas "Blue Jackets" rindās. Zinot, ka latviešu vārtsargus Nacionālajā hokeja līgā varam saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem, tas ir vērienīgs kvalitātes rādītājs. Kivlenieks, Kalniņš vai Punnenovs – kuram no viņiem atvēlēt vārtus pasaules čempionāta atklāšanas spēlē pret Kanādu un kuram no viņiem uzticēt lielāko vezumu turnīra garumā?

Apzinoties, ka tik īsā turnīrā sajust spēļu ritmu visiem trim nebūs iespējams, varbūt vajadzēja ņemt divus spēlējošos vārtsargus, bet kā trešo piesaistīt kādu no jaunajiem un talantīgajiem, kurš būtu priecīgs jau par šādu iespēju vien? 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!