Foto: LETA
Latvijas Sieviešu basketbola līgas čempionāts šajā pavasarī noslēdzās ar skandālu. Jūrmalas komandas treneris tika apsūdzēts godīgas spēles principu neievērošanā, bet tiesnešus kaunināja par rupjām kļūdām. Ja vērtējam tikai pēc Latvijas Basketbola savienības piespriestajiem sodiem, lielākie grēkāži bijuši spēles dalībnieki ar svilpi kaklā, taču, papētot sīkāk, šis incidents atklāj vairākus piedegušus katlus Latvijas basketbola virtuvē.

"Acīmredzot savienība negrib uzņemties atbildību un droši vien tajā ir ieinteresētās personas," savus pieņēmumus pauž pieredzējusī trenere Līga Jansone, kurai trenera Steļmaha uzvedības dēļ jau bijusi nepatīkama pieredze. Toreiz tapis iesniegums, kam sekojusi saruna ar LBS ģenerālsekretāru Kasparu Ciprusu, kurš teicis, lai "daudz nerunājot", bet uz aicinājumu izveidot Ētikas kodeksu vai Ētikas komisiju atbildējis, ka "tam nav naudas, un ko mēs vispār iedomājamies".

"Pēdējās minūtēs jau pārņēma izmisums – spēles komisāra nav, tiesneši ar mani nerunā, skatos uz LSBL direktori Līgu Goldmani, kura sēž tribīnēs un rausta plecus... Ko man iesākt?" notikušo nesenajā bronzas spēlē restaurē Jelgavas komandas galvenais treneris Jānis Tiltiņš. "Nevajag man tās medaļas. Bet man ir žēl savas meitenes un žēl, ka LBS to uztver kā sīkumu..."

Viņš saka, ka Steļmaha manevriem ar nepareizās spēlētājas sūtīšanu izpildīt soda metienus šī nav bijusi pirmā reize – kas šķiet visai ticami, ņemot vērā, ka LSBL bronzas spēlē tas notika piecas reizes. To pašu MVP apgalvo viens no avotiem, kas šoreiz vēlējās palikt anonīms. Tāpat viņš piebilst, ka Steļmaha uzvedība bieži vien nav bijusi savienojama ar nepilngadīgu sportistu komandas vadīšanu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!