"Nevis jūs mani atlaidīsiet, bet es pats aizeju..." stilā šonedēļ savus oponentus pārsteidza Žoržs Tikmers, paziņodams par atkāpšanos no Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amata vēl pirms 26. maijā gaidāmās Ģenerālās asamblejas ārkārtas sesijas. Neizbēgamā varas pārdale un LOK principu un virzienu pārvērtēšana – šā mēneša MVP diskusijas fokusā.

Neapmierinātība ar esošo LOK vadības stilu un vienlaikus strauji augošo problēmu paketi pašmāju sporta saimniecībā brieda jau ilgāku laiku, tāpēc nebija pārsteigums, ka atsevišķu lielāku un mazāku pārkāpumu izgaismošana publiskajā vidē šoreiz radīja dzirksteles efektu izkaltušā zālienā – liesmas uzbangoja strauji un ātri kļuva nekontrolējamas. Žorža Tikmera atkāpšanās nozīmē, ka sporta videi nu nāksies meklēt jaunu, spējīgāku barvedi, taču tādi rindā nepulcējas, un arī mantojumā saņemtais pūrs nesola vieglas dienas.

Volejbola federācijas prezidents Jānis Buks nav vairījies no savas gana būtiskās lomas atzīšanas šajā pārmaiņu procesā, un MVP studijā atzīst, ka 26. maijā ir gatavs uzņemties organizācijas vadības grožus, tiesa – vien uz laiku, kamēr tos būs gatavs pārņemt jaunais prezidents. Olimpisko saimi šajā diskusijā pārstāv olimpiskā vicečempione un tagad arī olimpietes mamma Jeļena Rubļevska, kā arī divkārtējs olimpisko spēļu dalībnieks, divu olimpisko zelta medaļu līdzautors un joprojām treneris Ivo Lakučs, savukārt ceturtā viesa krēsls šoreiz tukšs – pēc pārdomām LOK izvēlējās savu pārstāvi uz šo sarunu nedeleģēt.

Žorža Tikmera un Kārļa Lejnieka pretrunīgās personības, ilggadējā sporta funkcionāru prakse nelaist garām iespēju nokost savu daļu olimpiskā kumosa, sporta vides tikumi un netikumi, naudas plūsmas un nākamā LOK prezidenta personība, īpašības un prioritātes – šīs un citas tēmas žurnālista Raimonda Rudzāta vadītajā sarunā dažas dienas pirms olimpiskās saimes ārkārtas tikšanās. LOK funkcionāri pazaudējuši saikni ar sporta sabiedrību un cīnās tikai par savām un savas organizācijas vajadzībām – tikai viens no skarbiem secinājumiem, kas izskan no diskusijas dalībnieku mutes.

Kāpēc pārsprāga LOK burbulis

Žoržs Tikmers atkāpies

Kārlis Lejnieks neatkāpjas

Funkcionāru vājība – "olimpiskās dividendes"

Kurš būs jaunais līderis?

Olimpiskās vienības nauda – visiem un nevienam

Kā izkļūt no nabagmājas?

Latvijas sporta sabiedrības kultūra

Atrodas jauns LOK prezidenta kandidāts

Bērnu sports vai olimpiskās medaļas?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!