Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jaunajā sezonā, kas viņnakt startēja Milvoki un Losandželosā, nav iespējams nepamanīt īpašu dimanta formas logo, ko bez ierastā Džerija Vesta silueta rotā skaitlis 75. Tas simbolizē lielo jubileju – 1. novembrī pirms trīs ceturtdaļām gadsimta tika aizvadīta pati pirmā spēle līgā, kas šodien kļuvusi par vienu no lielākajiem un atpazīstamākajiem pasaules sporta organizāciju zīmoliem. Tā notika hokeja zemē Kanādā...

Pārsvarā komandu komplektācija tika veikta no bāzes pilsētā vai tās tuvumā esošajiem basketbola spēlmaņiem, lielākoties tuvējās koledžas tikko beigušajiem. Izņēmums bija vienīgā Kanādas komanda. Uz sezonas pirmo maču Toronto "Huskies" sastāvā bija desmit amerikāņi un tikai viens vietējais talants – 180 centimetrus garais itāliešu izcelsmes kanādiešu aizsargs Henks Biasati. Pirmssezonas treniņnometnes notika 2021. gadā NBA standartiem nepieņemami, komandām klīstot cauri dažādām sporta zālēm, kuras nu kurā dienā bija pieejamas.

BAA pirmās spēles bija ieplānotas 2. novembrī, sestdienā, taču tieši tajā vakarā maču Toronto arēnā jau bija ieplānojusi NHL, tāpēc līgas vadībai neatlika nekas cits kā "Huskies" un "Knickerbockers" spēli pārcelt par dienu agrāk. Šī iemesla dēļ oficiāli NBA pirmā spēle norisinājās nevis ASV, bet gan Kanādā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!