Rasola recepte
200 g vārītu kartupeļu, 150 g vārītu biešu, 100 g marinētu gurķu, 50 g ābolu, 200 g liellopu vai liesas cūkas gaļas, 1 siļķe, 3 cieti vārītas olas, 2 glāzes krējuma, mārrutki, sāls, cukurs, etiķis, zaļumi. Vārītu gaļu, kartupeļus, bietes, nomizotus gurķus, ābolus, olas un siļķi sagriež kubiņos. Krējumam pievieno sāli, cukuru, mārrutkus un etiķi. Mērcē sagrieztos produktus liek šādā secībā: āboli, gurķi, gaļa, siļķe, bietes, kartupeļi, olas. Rasolu ar divām dakšiņām izcilā un kārto traukā. Rotā ar gurķiem, olu un zaļumiem. Ja vēlas, rasolam var pielikt sasmalcinātu sīpolu (50 g).
(Autors: Antoņina Masiļūne, "Ikdienai un svētku galdam", 1982)
Par projektu
Gaļas produktu ražotāja "Forevers" izcilas garšas stāsts "10 desmitgades, 10 garšīgi stāsti" ir tapis sadarbībā ar pavāru Mārtiņu Sirmo, daudzu recepšu autori Antoņinu Masiļūni, pētnieci, Dr.art. Astru Spalvēnu, atklājot Latvijas virtuves veidošanās tradīcijas 100 gados. "Forevers" kopā ar domubiedriem katru desmitgadi atklāj ar spilgtāko gaļas ēdienu un tā recepti, meklējot atbildi arī uz jautājumu, kāda būs Latvijas virtuve turpmāk? Sekot projektam un izmēģināt receptes iespējams "Forevers" vietnē: www.forevers.lv/receptes