Sātīgām un ātrām vakariņām, kad nepieciešams paēdināt lielu saimi, smelies ideju no Latvijas ceturtās desmitgades (1949 - 1958) receptes!

Gulaša recepte
150 g liellopu gaļas
10 g tauku
25 g garšsakņu
15 g tomātu biezeņa
5 g kviešu miltu
15 g skābā krējuma
Sāls, pipari, lauru lapas

Gaļu sagriež gabaliņos (20–30 g), liek sakarsētos taukos un apcep brūnu. Tad pārliek katliņā, pārlej pannas atvārījumu vai buljonu, pievieno garšsaknes (sīpolus, pētersīļus, burkānus), tomātu biezeni, sāli un sautē. Kad gaļa pusmīksta, pievieno piparus, lauru lapas, izkarsētus kviešu miltus un sautē, līdz gaļa gatava. Beidzot pievieno skābu krējumu. Gulašu lej dziļākā traukā un pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, svaigu dārzāju salātiem un sautētiem dārzājiem.

(Autors: Milda Pētersone, "Pavāru grāmata", 1957)

Par projektu

Gaļas produktu ražotāja "Forevers" izcilas garšas stāsts "10 desmitgades, 10 garšīgi stāsti" ir tapis sadarbībā ar pavāru Mārtiņu Sirmo, daudzu recepšu autori Antoņinu Masiļūni, pētnieci, Dr.art. Astru Spalvēnu, atklājot Latvijas virtuves veidošanās tradīcijas 100 gados. "Forevers" kopā ar domubiedriem katru desmitgadi atklāj ar spilgtāko gaļas ēdienu un tā recepti, meklējot atbildi arī uz jautājumu, kāda būs Latvijas virtuve turpmāk? Sekot projektam un izmēģināt receptes iespējams "Forevers" vietnē: www.forevers.lv/receptes

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!