Pakistānas cietuma kamerā pašnāvību izdarījis 100 bērnu slepkava, kuram tiesa bija piespriedusi neparasti bargu nāvessodu - nožņaugšanu, saciršanu 100 gabalos un iemešanu skābē.
Džaveds Ikbals un viņa 14 gadus vecais līdzdalībnieks Sabirs, kuru notiesāja reizē ar maniaku, noindējušies savā kamerā, paziņoja tiesas amatpersona Lahorā. Tiesas amatpersonas teica, ka viņš jau divas reizes mēģināja izdarīt pašnāvību.

Pagājušā gada martā Lahoras tiesa piesprieda Ikbalam un Sabiram neparastu nāvessodu - nožņaugšanu, saciršanu 100 gabalos un iemešanu skābē - identisku slepkavas upuru liktenim. Šo spriedumu asi kritizēja Pakistānas juristi, kuri apgalvoja, ka tas pārsniedz likuma ietvarus, kas nāvessodu paredz veikt pakarot.

Ikbals sākotnēji atzinās šaušalīgākajās sērijveida slepkavībās Pakistānas vēsturē, taču tiesā noliedza savu vainu. Viņa pašnāvība notikusi četras dienas pēc tam, kad valsts augstākā Islama tiesa piekrita izskatīt notiesāto apelācijas.

Pakistānas policija sarīkoja Ikbala medības visas valsts mērogā, kad 1999.gada decembrī policija saņēma viņa vēstuli, kurā vīrietis atzīstās 100 bērnu noslepkavošanā pēc viņu seksuālās izmantošanas. Vēstulē viņš ņirgājās par varas iestādēm, aicinot tās notvert viņu. Slepkava gandrīz mēnesi spēja izvairīties no policijas, līdz pats padevās kādā laikraksta birojā Lahorā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!