Foto: AFP/Scanpix
Sīrijā svētdienas naktī izcēlās sadursmes starp armiju un dezertieriem, un tajās gāja bojā 11 karavīri un tika ievainoti vēl 20, paziņoja cilvēktiesību aktīvisti.

Sadursmes notika Daraas provinces Basralhariras ciemā uz dienvidiem no Damaskas, kad deviņi karavīri pārbēga pie nemierniekiem, paziņoja Lielbritānijā bāzētā cilvēktiesību organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija".

Apšaudes starp armiju un dezertieriem notika arī Daraas provinces Daelas pilsētā, bet nav ziņots, ka tajās būtu kritušie vai ievainotie.

Sīrijā kopš marta notiek protesti pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Varas iestādēm vēršoties pret tiem, ir gājuši bojā vairāki tūkstoši civiliedzīvotāju. Saskaņā ar ANO datiem Sīrijas drošības spēki kopš marta nogalinājuši vairāk nekā 5000 cilvēku.

Sīrijā notiekošie protesti sākās Daraas provincē, un tā ir viena no provincēm, kas visvairāk cietušas varas iestāžu represijās pret protestētājiem.

Ēģiptes galvaspilsētā Kairā svētdien tiksies Arābu līgas valstu ārlietu ministri, lai apspriestu, vai lūgt ANO palīdzību Arābu līgas novērotāju misijas Sīrijā darba uzlabošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!