Spānijas izmeklēšanas tienesis Huans del Olmo, kas izmeklē 11.martā Madridē notikušos terora aktus, pieprasījis Itālijas izdotajam islamistu teroristu līderim Rabeijam Osmanam el Sajedam Ahmedam ar iesauku Mohameds Ēģiptietis piespriest 5822 gadus ieslodzījumā.
Viņam izvirzīta apsūdzība 192 cilvēku slepkavībās, kā arī citos ar terorismu saistītos noziegumos. Par katru slepkavību tiesnesis apsūdzētajam pieprasījis piespriest 20 gadus cietumā.

Itālijas varas iestādes Mohamedu Ēģiptieti Spānijai izdevusi uz sešiem mēnešiem, taču šis termiņas nepieciešamības gadījumā var tikt pagarināts. Pēc tam viņš tiks nodots atkal Itālijas iestādēm, kas viņu tiesās par Itālijas likumu pārkāpumiem.

Pēc tam terorists tiks atkal izdots Spānijai.

Mohameds Ēģiptietis Spāniju pameta pirms Madrides piepilsētas vilcienos sarīkotajiem sprādzieniem un tieši to īstenošanā nepiedalījās.

Tomēr pēc ierašanās Itālijā, apsūdzētais ir lielījies savu domubiedru lokā, ka tieši viņš iecerējis un organizējis šo noziegumus. Islamista izteikumus itāļu policijai izdevies ierakstīt. Itālijas varas iestādes, pamatojoties uz Spānijas lūgumu, sāka terorista izsekošanu.

Mohameds Ēģiptietis tika arestēts jūnijā Milānā un 7.decembrī viņu izdeva Spānijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!