Foto: AFP/Scanpix
Pēc pēdējiem datiem, 13 vilciena "Ņevas Ekspresis" katastrofā cietušie cilvēki atrodas smagā stāvoklī, otrdien vēsta Krievijas mediji.

Kopumā pēc avārijas slimnīcās ar dažādiem ievainojumiem uzturas 95 cilvēki.

Otrdien tika identificēts pēdējais "Ņevas Ekspreša" katastrofas upura ķermenis.

Pēterburgas iedzīvotājs Andrejs Smirnovs tika uzskatīts par pazudušu bez vēsts, taču otrdien starp bojāgājušajiem vīrieti atpazina viņa radi.

Traģiskajā vilciena "Ņevas Ekspresis" katastrofā gājuši bojā 25 cilvēki. Vēl viena sieviete no gūtajiem ievainojumiem mirusi svētdienas vakarā Maskavas slimnīcā.

Jau ziņots, ka piektdienas vakarā Novgorodas apgabalā sprādziena dēļ no sliedēm noskrēja četri vilciena "Ņevas Ekspresis" vagoni.

Krievijas varas iestādes meklē divus aizdomās turamos par saistību ar sprādzienu pēc izveidotajiem fotorobotiem.

Vilciens Nr.166 Maskava - Sanktpēterburga no Maskavas stacijas izbrauca pulksten 19 pēc Maskavas laika (plkst.18 pēc Latvijas laika) un pulksten 22:30 tam bija jāpienāk Sanktpēterburgas stacijā. Vilcienā bija 21 apkalpes loceklis un 660 pasažieri.

Vilciena katastrofa notika pulksten 22:30 pēc Maskavas laika posmā Aļešinka - Uglovka. Pēc notikušā tika aizkavēta vilcienu satiksme, un vairāk nekā 60 vilcienu kustība bija apturēta uz vairākām stundām.

Krievijas iekšlietu ministru Rašids Nurgalijevs paziņojis, ka noziedznieki atstājuši pēdas, kas palīdzēs atklāt noziegumu.

Jau vēstīts, ka sestdien pa dienu notikuma vietā nostrādājis vēl viens spridzeklis, taču ne ar pilnu jaudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!