Pieaugušo lasītnepratēju skaits pasaulē ir apmēram 880 miljoni jeb 20 procenti no visiem pasaules iedzīvotājiem, informēja ANO izglītības, zinātnes un kultūras jautājumu organizācijas UNESCO ģenerāldirektors Koičiro Macuura.
Intervijā pirms gaidāmā Pasaules izglītības foruma, kas sāksies nākamnedēļ Senegālā, Macuura sacīja, ka 113 miljoni bērnu nesaņem oficiālo izglītību un lielākā daļa no šiem bērniem dzīvo attīstības valstīs.

Ģenerāldirektors ir noraizējies par to, ka desmit gadus pēc UNESCO izvirzītā mērķa samazināt neizglītoto cilvēku skaitu uz pusi līdz 2000.gadam, tas nav sasniegts.

Macuura teica, ka viņa galvenās prioritātes ir nodrošināt augstas kvalitātes izglītību pasaules bērniem, uzsvaru liekot uz mūsdienās nepieciešamajām iemaņām darbā ar datoru.

Pasaules izglītības forums notiks Dakarā no 26. līdz 28.aprīlim. Tajā piedalīsies 1000 izgltības jautājumu eksperti no 150 valstīm.

Forumā tiks apspriests UNESCO progress, īstenojot mērķi dot izglītību visiem, kā arī apstiprināti mērķi līdz 2015.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!