Centrālāfrikas Republikas (CĀR) galvaspilsētas Bangi dzīvojamajā rajonā ceturtdien nogāzās kravas lidmašīna, un katastrofā gājuši bojā 22 cilvēki un trīs ievainoti.
Ruandas aviosabiedrības "Prestige" lidmašīna "Boeing-707" nogāzās avārijas nolaišanas laikā netālu no Bangi galvenās lidostas tuvu biezi apdzīvotam rajonam. Bangi lidostas amatpersona pieļāva, ka varētu būt daudz upuru vietējo iedzīvotāju vidū, taču pagaidām nav ziņu, ka uz zemes kāds būtu gājis bojā, bet ievainota ir tikai viena sieviete.

Lidmašīna nogāzusies trīs kilometrus no Bangi lidostas skrejceļa un 100 metrus no dzīvojamajām ēkām. Atrasta lidmašīnas melnā kaste, paziņoja policija.

Avarējusī lidmašīna bija ceļā no Čadas galvaspilsētas Ndžamenas uz Kongo Republikas galvaspilsētu Brazavilu un veda pārtikas produktus. Informēta persona Ndžamenas lidostā sacīja, ka lidmašīnā bijuši 25 cilvēki - astoņi apkalpes locekļi un 17 gados jauni pasažieri.

Informēta persona Bangi lidostā pastāstīja, ka lidmašīnai bijis paredzēts tikai pārlidot CĀR, bet tai radušās tehniskas problēmas, par kurām sīkākas informācijas pagaidām nav, un pilots lūdzis atļauju nolaisties Bangi.

Vietējie iedzīvotāji katastrofas rajonā aiznesuši lielu daļu maisu ar sīpoliem, kas bija lidmašīnā, kā arī aviolainera atlūzas, kas varētu noderēt mājokļu būvniecība vai arī kā suvenīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!