Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Krievijā 42% iedzīvotāju uzskata, ka nav nevienas politikās partijas, kas pārstāvētu viņu intereses, atsaucoties uz Krievijas Universitātes apakšstruktūras veidotu pētījumu, raksta "Moscow Times".

Pētījums īstenots laikā, kad vadošā politiskā spēka "Vienotā Krievija" popularitāte nokritusi līdz desmit gados zemākajam līmenim, ko īpaši veicinājusi pensiju vecuma pacelšana. Šoruden četros reģionos gubernatoru vēlēšanās uzvarēja "Vienotās Krievijas" konkurenti, un Vladimira Putina centieni saglabāt sev pietuvinātās partijas varu redzami arī vairāku gubernatoru negaidītā nomaiņā pēdējo nedēļu laikā.

Krievijas Prezidentālās Nacionālās Ekonomikas un publiskās pārvaldības akadēmijas pētījumā noskaidrots, ka tikai 23% aptaujāto uzskatījuši, ka "Vienotā Krievija" pārstāv viņu intereses. Komunistu partiju par savu interešu aizstāvi uzskatījuši 11%, Liberāldemokrātisko partiju – 10% un kreisi centrisko "Taisnīgo Krieviju" - 4%.

Kopumā 72% aptaujāto esošās politiskās sistēmas raksturošanā izmantojuši "negatīvus vārdus", raksta medijs. Tāpat 52% neesot apmierināti ar Krievijas stāvokli.

Akadēmija aptauju īstenojusi starp 3. un 4. oktobri, aptaujājot kopumā 1200 cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!