Foto: Kadrs no video
Kāds 62 gadus vecs kungs gandrīz nedēļu bez ūdens un pārtikas izdzīvojis tuksnešainā apvidū Rietumaustrālijā, kur apmaldījies savvaļas kamieļu medību laikā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Regu Fogerdiju, kurš novājināts sēdējis zem koka, policijai izdevās atrast 12. oktobrī – pēc sešām dienām un 15 kilometru attālumā no vietas, kur viņš pēdējo reizi bija redzēts.

Tagad, nepilnu mēnesi pēc notikušā, kungs medijiem pastāstījis par pārciesto.

Tikai t-kreklā, iešļūcenēs un šortos ģērbtais vīrietis zaudējis orientāciju, kad svelmainajā karstumā vajājis kamieli.

Fogerdijs, kurš sirgst ar diabētu un nesen pārcietis sirdstrieku, stāsta, ka izmantojis no britu izdzīvošanas eksperta Bēra Grilsa aizgūtu taktiku – ar nūju bakstījis skudrupūžņus un ēdis ārā iznākušos kukaiņus.

"Tās garšoja tīri labi. Pirmajā dienā es apēdu aptuveni 12, bet otrajā ap 18. Ja viņi vēlas, lai sauc mani par skudru cilvēku, mani tas neuztrauc," Fogerdijs komentē medijos sev piedēvēto "skudru cilvēka" titulu.

Pensionētais kalnracis stāsta, ka vairākas reizes redzējis policijas helikopteri un sakopojis visus spēkus, lai mātu ar cepuri, tomēr tā arī nav ticis pamanīts.

Pēc vairākām dienām viņš jau atmetis cerības izdzīvot.

"Es esmu dzirdējis, ka cilvēki mirst pēc trim dienām bez ūdens, es nezinu, kāpēc izdzīvoju sešas," vīrs atklāj intervijā TV kanālam "7News".

"Daļa manis vēlējās tur gulēt un nomirt. Es domāju par savu ģimeni, kas ieraudzīs mani te guļam," atceras Fogerdijs. "Es neteiktu, ka esmu izturīgs… vienkārši laimīgs," viņš secina.

Policijai mednieku galu galā izdevies atrast, kad kāds vietējais aborigēns norādījis uz viņa apavu pēdu nospiedumiem, raksta BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!