Kāda 65 gadus veca pensionēta skolotāja Indijā dzemdējusi puisēnu, kļūstot par pasaulē vecāko jauno māmiņu, ziņo vietējā prese. Ja ziņas oficiāli apstiprināsies, Satjabhama Mahapatra no Najagaras Orisā būs pārspējusi līdzšinējo vecuma rekordu par diviem gadiem.
Puisītis, kas esot veselīgs un sverot 3 kilogramus, pasaulē nācis ar ķeizargriezienu mājas apstākļos notikušajās dzemdībās, vēsta Indijas "Times".

Bērniņš nebija ieņemts dabīgā veidā, bet gan ir radīts no sievietes - 26 gadus vecās krustmeitas Venerani Mahapatras - olšūnas un viņas vīra spermas. Šī procedūra izmaksājusi apmēram 30 000 rūpiju (370 latu). Satjabhama ar savu vīru ir bijusi precējusies 50 gadus, bet šis ir pirmais viņu bērniņš. Grūtniecība norisējusi ar sarežģījumiem, raksta avīze. Pēdējos trīs grūtniecības mēnešus Satjabhama pavadījusi slimnīcā.

Slimnīcas vadība pastāstīja, ka mediķi mēģinājuši atrunāt viņu un vīru Krišnačandru no bērniņa iegūšanas šādā veidā, taču viņi nevēlējās piekāpties.

Viens no mediķiem, kas pieņēmis dzemdības, informēja, ka par notikušo informējis Ginesa rekordu grāmatu un līdzīgu izdevumu Indijā - Limkas rekordu grāmatu.

Iepriekš vecākā sieviete, kas kļuvusi par māti, ir kāda itāliete, kas bērniņu dzemdēja 63 gadu vecumā. Mazulis arī šajā gadījumā tika ieņemts mākslīgi.

Indijā līdz šim vecākā māte bija kāda 58 gadus veca Bombejas iedzīvotāja.

Šis gadījums ir ievērojams arī ar to, ka Indijā vidējais mūža vecums sievietēm ir tikai 63 gadi. Parasti Indijā sievietēm menopauze iestājas nedaudz agrāk nekā dažās rietumvalstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!