81 gadu vecu kanādiešu sektanti, kura savas ticības dēļ tiesā ieradās kaila, Kanādas pilsētas pilsētas Nelsonas tiesa atzina par vainīgu koledžas ēkas nodedzināšanā Britu Kolumbijā, piektdien informēja tiesa.
Duhoboru sektas "Brīvības dēli" dalībniece Mērija Brauna stājās tiesas priekšā kaila, jo reliģisku iemeslu dēļ atsakās valkāt drēbes. Viņas augumu sedza tikai pelēka sega, kad Britu Kolumbijas provinces Nelsonas pilsētas tiesnesis nolasīja spriedumu.

Šī sekta ir galveno duhoboru atzars, kas atdalījās no tās 1922.gadā, un tās locekļi izmanto kailumu un dedzināšanu kā līdzekļus, lai panāktu atteikšanos no mantiskiem īpašumiem, ziņoja "Vancouver Sun".

"Brīvības dēli" piecdesmitajos gados rīkoja duhoboru "tīrības" kampaņu, kuras laikā viņi dedzināja savas mājas, iznīcināja valdības un privāto īpašumu un kaili devās gājienos pa Nelsonas un citu Britu Kolumbijas pilsētu ielām.

Tiesnesis atzina, ka Brauna ir nodarbojusies ar dedzināšanu, taču viņas nodoms nav bijis izraisīt ugunsgrēku, kas nopostīja visu ēku.

Duhobori ir krievu kristiešu kustība, starp kuras principiem ir pacifisms un pilnīga vienlīdzība. Glābjoties no brutālas vajāšanas, tās dalībnieki 19.gadsimtā emigrēja uz Rietumkanādu. "Brīvības dēlus" uzskata par ekstrēmu duhoboru sektu.

Duhobori pēdējā laikā mēģina panākt, lai Britu Kolumbijas valdība atvainotos par piecdesmitajos gados īstenoto duhoboru bērnu ievietošanu nometnē, lai pretēji vecāku gribai piespiestu viņus apmeklēt skolu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!