Foto: AP/Scanpix/LETA

Ziemeļkoreja un Dienvidkoreja ir apmainījušās ar brīdinājuma šāvieniem gar rietumu jūras robežu, tādējādi radot bažas par iespējamām sadursmēm, raksta "Sky News".

Tas notika pēc tam, kad abas valstis agrā pirmdienas rītā viena otru apsūdzēja jūras robežu pārkāpšanā.

Dienvidkoreja apgalvoja, ka nosūtījusi brīdinājumus, cenšoties padzīt Ziemeļkorejas tirdzniecības kuģi, kas pārkāpis jūras robežu, valsts militārpersonām paziņojot, ka Seula ir veikusi "normālu operāciju" saistībā ar robežpārkāpumu.

Tikmēr Ziemeļkoreja paziņoja, ka tās piekrastes aizsardzības vienības atbildēja, raidot desmit artilērijas šāvienus pēc tam, kad "tika konstatēta ienaidnieka jūras spēku kustība".

Lai gan nav ziņu par kaujām starp abām pusēm, robeža pie Korejas pussalas rietumu krasta ir ilgstošu nesaskaņu punkts, atzīmē medijs.

Pēdējo nedēļu laikā Ziemeļkoreja ir palaidusi tuva darbības rādiusa ballistiskās raķetes un simtiem artilērijas šāviņu pie tās austrumu un rietumu krastiem, tādējādi protestējot pret Dienvidkorejas militārajām aktivitātēm. Dienvidkorejas bruņotie spēki pagājušajā nedēļā uzsāka ikgadējās aizsardzības mācības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!