Trīs cilvēki, kas patlaban tiek tiesāti par līdzdalību žurnālistes un Kremļa kritiķes Annas Poļitkovskas slepkavībā, ir bandinieki, kamēr īstie slepkavas atrodas brīvībā, pirmdien tiesā sacīja Poļitkovskas ģimenes advokāte Karina Moskaļenko.

Brāļi Džabrails un Ibragims Mahmudovi, kā uzskata apsūdzības puse, palīdzējuši slepkavam atrast Poļitkovsku, bet bijušais milicijas darbinieks Sergejs Hadžikurbanovs sniedzis tehnisko palīdzību. Visi trīs apsūdzētie savu vainu noliedz. Tiešais slepkavības izpildītājs Rustams Mahmudovs joprojām ir brīvībā. Kas slepkavību pasūtījis, prokuratūra nav noskaidrojusi.

"Visa šī lieta tika noorganizēta augstā līmenī - ne jau apsūdzēto līmenī," sacīja advokāte. "Es nekad nespēšu noticēt tam, ka šiem čečenu puišiem bija savi iemesli [lai nogalinātu Poļitkovsku]."

"Kas gan varētu neieredzēt Aņu viņas publikāciju dēļ? Tie, kuri ir atbildīgi par to, kas notika Čečenijā," sacīja advokāte, nevienu konkrēti vārdā nenosaucot.

Laikraksta "Novaja gazeta" žurnāliste Poļitkovska, kas publikācijās kritizēja Kremli par Čečenijā pastrādātajām zvērībām, tika nošauta Maskavā savas mājas kāpņu telpā 2006.gada 7.oktobrī. Atbilstoši galvenajai izmeklētāju versijai slepkavība ir saistīta ar žurnālistes profesionālo darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!