Foto: Scanpix
Gāztajam Ēģiptes prezidentam Hosni Mubarakam ir vēzis, paziņoja viņa advokāts, vēsta BBC.

Mubaraks kopš aprīļa vidus atrodas apcietinājumā slimnīcā Šarm el Šeihā, un ārsti aizliedz pārvietot viņu uz cietumu, kā to sākotnēji vēlējās prokuratūra.

Pēdējā laikā Ēģiptes masu mediji ziņoja, ka bijušā prezidenta veselības stāvoklis ievērojami pasliktinājās. "Mubarakam ir vēzis, un tas ir teikts pēdējā mediķu slēdzienā," paziņoja advokāts Farids el Diba, ziņo "RIA Novosti".

Maija vidū Mubaraks neizturēja četru stundu ilgu pratināšanu un zaudēja samaņu. Ģenerālprokuratūras izmeklētāji četras stundas pratināja Mubaraku par gāzes eksportu uz Izraēlu. 83 gadus vecais prezidents iztaujāšanu neizturēja un noģība, un tikai ar ārstu palīdzību pēc pusstundas viņš nāca pie samaņas.

Plānots, ka Mubakars un viņa divi dēli 3.augustā stāsies tiesas priekšā apsūdzībās par rīkojumu nogalināt protestētājus un par krāpšanos. Protestu apsiešanas laikā gāja bojā vairāk nekā 800 cilvēki.

Apsūdzībās par demonstrantu nogalināšanu Mubarakam draud pat nāvessods, šomēnes skaidroja Ēģiptes tieslietu ministrs.

Mubarakam jau piespriests 200 miljonu mārciņu (17 miljonu latu) naudassods par ekonomikai nodarīto kaitējumu, šogad notikušo nemieru laikā liekot atslēgt telefonsakarus un internetu. Šīs summas viņiem jāsamaksā no personīgajiem līdzekļiem. Sakari tika atslēgti 28.janvārī un sakaru pārtraukums turpinājās piecas dienas.

Mubaraks atkāpās no Ēģiptes prezidenta amata 11.februārī pēc 18 dienu ilgiem masu nemieriem, kuru dalībnieki pieprasīja valdošā režīma maiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!