Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas labējai pretimigrācijas partijai "Alternatīva Vācija" (AfD) pievienojies pazīstamais žurnālists Nikolauss Fests, kurš pametis laikrakstu "Bild" pēc islāmu kritizējoša raksta publicēšanas.

54 gadus vecais Fests, kurš līdz 2014. gadam bija "Bild" svētdienas izdevuma redaktora vietnieks, sociālajā tīklā "Facebook" publicējis videovēstījumu, kurā skaidro lēmumu pievienoties AfD.

"Esmu satraukts par šo valsti," sacīja žurnālists. "Demokrātijai ir nepieciešama opozīcija. Šobrīd [Vācijā] opozīcijas faktiski nav."

"Parlamentā visas partijas atbalsta robežu atvēršanu, migrantu nepārbaudītu ieplūšanu, banku glābšanu, grieķu glābšanu, eiro glābšanu," skaidroja Fests.

"Bild am Sonntag" komentārā 2014. gadā Fests apgalvoja, ka islāms traucē imigrantu integrācijai Vācijā.

"Musulmaņu izcelsmes migrantu vidū ir neproporcionāli augsts noziedzības līmenis", turklāt "islāms ar nicinājumu izturas pret sievietēm un homoseksuāļiem", norādīja Fests.

Reaģējot uz raksta izraisīto rezonansi, Festa priekšnieki distancējās no viņa komentāriem. Žurnālists galu galā pameta laikrakstu, skaidrojot, ka vēlas darboties kā ārštata autors.

Ceturtdien Fests norādīja, ka islāms "mazāk ir reliģija kā totalitāra kustība".

"Mums jānovērš publiska šīs ideoloģijas piekopšana," piebilda žurnālists. "Tieši tāpat kā es nevēlos redzēt publiskajā telpā kāškrustus vai citus nacistu simbolus, es šeit nevēlos redzēt citus simbolus, kas pārstāv citu totalitāru ideoloģiju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!