Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pirmdien Afganistānā patruļas laikā gājis bojā ASV Īpašo uzdevumu spēku karavīrs, no Latvijas ieceļojušais Mihails Golins, vēsta "The Washington Post"

34 gadus vecais seržants Golins nogalināts ar strēlnieku ieročiem Nangarhāras provincē, kur ASV spēki cīnās gan pret grupējumu "Taliban", gan teroristu organizāciju "Daesh".

Plašāku informāciju par pirmdienas incidentu Pentagons nesniedz. Šajā kalnainajā Pakistānas pierobežas reģionā kaujinieki darbojas jau gadiem. 2017. gadā ASV pastiprināja cīņu pret tiem.

Incidentā, kurā nogalināts Golins, ievainoti vēl četri viņa dienesta biedri. Divi no tiem ārstējas slimnīcās, bet divi jau ir atgriezušies ierindā, teikts ASV armijas paziņojumā.

Golins ir bijušais rīdzinieks, kurš uz ASV pārcēlies 2004. gada oktobrī, bet jau 2005. gada janvārī iestājies armijā, kur dienēja kājniekos.

Foto: ASV armija

Dienesta laikā Golins bijis misijā Irākā un divas reizes Afganistānā. 2014. gadā Golins pievienojās Īpašo uzdevumu spēkiem un pērn septembrī atkal tika nokomandēts uz Afganistānu.

2017. gadā Afganistānā gājuši bojā vismaz 15 ASV karavīri, no kuriem 11 dzīvības zaudējuši kaujas uzdevumā naidīgas darbības rezultātā. Septiņi no tiem krituši tieši Nangarhāras provincē.

Saskaņā ar ASV armijas aplēsēm Nangarhārā darbojas aptuveni 600 līdz 800 grupējuma "Daesh" kaujinieki.

"Pirmās pakāpes seržants Golins kalpoja mūsu tautai ar drosmi un izcilību, un viņa nāve ir zaudējums, ko jutīs visā Ņūdžersijā," paziņoja senators no Ņūdžersijas Korijs Būkers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!