Pēdējās dienās Afganistānas dienvidu provincē Helmandā notikušajās kaujās starp NATO, viņus atbalstošajiem Afganistānas spēkiem un talibu kaujiniekiem krituši vairāk nekā 100 nemiernieki.

Viena no notikušajām kaujām, kur NATO spēki galvenokārt uzbrukuši no gaisa nogalināti vismaz 62 talibu kaujinieki, savukārt otrajā, kas notikusi citā Helmandas apdzīvotā vietā - Nad Ali - vismaz 46 talibi.

Attiecībā uz pirmo no uzbrukumiem, provinces vadība paziņojusi, ka starp nogalinātajiem esot arī kāds no talibu līderiem. Savukārt NATO, kuru vidū Helmandā galvenokārt ir briti, un Afganistānas spēku pusē zaudējumi neesot bijuši, vēsta "Reuters".

Provinces līderi norādījusi, ka iepriekš talibi grasījušies uzbrukt Afganistānas spēku bāzei Helmandā, tāpēc esot bijis nepieciešams prettrieciens. Vienīgais afgāņu zaudējums esot uzspridzināts policijas auto.

Savukārt NATO vadītie starptautiskie miera uzturēšanas spēki akcentējuši, ka uzbrukumi talibu spēkiem galvenokārt balstīti uz gaisa spēkiem.

Kopumā Helmandā dien 8000 britu karavīru. Toties pati province ir pazīstama kā teritorija, kurā audzē aptuveni pusi no pasaules opija apjoma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!