Foto: AFP/Scanpix/LETA
Afganistānā nogalināts Pulicera balvu ieguvis indiešu fotožurnālists Danišs Sidikvi, kurš strādāja par aģentūras “Reuters” fotogrāfu Indijā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Fotogrāfs Afganistānā atradās darba uzdevumā un bijis kopā ar Afganistānas valdības spēku konvoju, kad tam pie svarīga robežpārejas punkta ar Pakistānu no slēpņa uzbrukuši grupējuma "Taliban" kaujinieki.

Par žurnālista nāvi paziņoja Afganistānas vēstnieks Indijā. Pagaidām nav zināms, cik cilvēki vēl gājuši bojā uzbrukumā.

Sidikvi kopā ar vairākiem citiem saviem kolēģiem 2018. gadā saņēma Pulicera balvu fotožurnālistikā par Mjanmas rohindžu minoritātes bēgšanuas un vardarbību pret tiem dokumentēšanu.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nesen pasaules atzinību izpelnījās viņa fotogrāfijas no bērēm Covid-19 pandēmijas otrā viļņa laikā Indijā.

Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Sidikvi nāves brīdī uzdevumā Afganistānā atradās, lai dokumentētu nemierus Kandahāras provincē, kur līdz ar ASV spēku aiziešanu pastiprinās drošības spēku sadursmes ar "Taliban" kaujiniekiem.

Radikālo islāmisti grupējums Afganistānu kontrolēja no deviņdesmito gadu vidus līdz ASV iebrukumam 2001. gadā. Tagad pastāv bažas, ka valdības spēki nespēs nosargāt teritorijas un "Taliban" atgriezīsies ar savu stingro islāma pārvaldi, kas nozīmē ievērojamus cilvēktiesību pārkāpumus un ierobežojumus, īpaši sievietēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!