Afganistānas pārejas laika valdības līderis Hamids Karzajs svētdien ieradies vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs, kuras gaitā viņam pirmdien paredzēta tikšanās ar prezidentu Džordžu Bušu un sarunas par Afganistānas drošību un atjaunošanas procesu ilgākā laika posmā.
Intervijā ASV laikrakstam "Newsweek" Karzajs pirms došanās ceļā norādījis, ka gatavojas nolikt ziedus pie 11.septembra terora uzbrukumos sagrautā Pasaules tirdzniecības centra drupām Ņujorkā un apliecināt līdzjūtību amerikāņu tautai.

Svētdienas pēcpusdienā Karzajs un viņa pavadoņi apmeklēja afgāņu uzbūvēto mošeju Mustafas centrā, tikās ar afgāņu kopienas pārstāvjiem un piedalījās lūgšanās.

Vakarā Karzajs runāja Vašingtonas Džordžtaunas universitātē un aicināja ārvalstīs dzīvojošos afgāņus atgriezties mājās, lai palīdzētu atjaunošanas darbos. Karzajs solīja dubulto pilsonību tiem, kuri ir ieguvuši citas valsts pilsonību, tādējādi atvieglojot viņiem iespēju ziedot savu prasmi, zināšanas un naudu Afganistānas atjaunošanai.

Otrdienas vakarā Karzajs kā goda viesis būs klāt prezidenta Buša uzrunā Kongresam, bet trešdien uzrunās ANO Drošības padomi Ņujorkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!