Foto: AFP/Scanpix

Piektdien divos izbrukumos NATO karavīriem Afganistānā bojā gājuši seši karavīri. Vienā no incidentiem afgāņu policists nogalinājis trīs ASV karavīrus, pēc tam, kad uzaicinājis tos uz kopīgu maltīti, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Abi uzbrukumi notikuši Helmandas provincē. Afgāņu civilais darbinieks atklājis uguni pa karavīriem Starptautisko Drošības atbalsts spēku (ISAF) karavīriem NATO un Afganistānas drošības spēku kopējā bāzē. Nogalināti trīs ISAF karavīri, kuru tautības nav nosauktas.Uzbrucējs ir aizturēts.

Citā incidentā afgāņu policijas komandieris nošāvis trīs ASV Speciālo uzdevumu vienības karavīrus, kurus bija uzaicinājis uz kopīgu maltīti pirms rītausmas, saskaņā ar musulmaņu gavēņa tradīcijām, vēsta BBC. Pats šāvējs aizbēga un ir pievienojies islāmistu grupējuma "Taliban" kaujiniekiem, aģentūrai AP paziņojis kaujinieku pārstāvis.

Jau 30 NATO vadīto ISAF spēku karavīri ir nogalināti 26 Afganistānas drošības spēku pārstāvju uzbrukumos kopš gada sākuma, atsaucoties uz ISAF, vēsta aģentūra "France Presse".

NATO vadīto starptautisko spēku ISAF kontingents tika izveidots 2001.gada decembrī pēc tam, kad pēc 2001.gada 11.septembra terora aktiem ar ASV militāro atbalstu Afganistānā tika gāzts talibu režīms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!