Foto: Reuters/Scanpix
Aģentūra "Reuters" ziņo par zīmīti, ko tai parādījusi Ņemcova līdzgaitniece Olga Šorina - tajā teikts, ka Ņemcovs ieguvis informāciju par Ukrainā kritušiem krievijas karavīriem.

"Ar zilu pildspalvu steigā uzskricelēta ziņa uz baltas a4 lapas - iespējams pēdējā zīmīte, ko Boriss Ņemcovs rakstīja," tā iegūto materiālu raksturo aģentūra "Reuters".

Dienu pirms Ņemcovs tika nošauts Kremļa tuvumā, viņš ticies ar savu opozīcijas līdzgaitnieci un tuvu draudzeni Olgu Šorinu, lai apspriestu sensitīvu informāciju saistībā ar seperātistu kaujām Ukrainā.

Bailēs par to, ka viņu ofiss tiek izspiegots, Ņemcovs izvēlējies rakstīt zīmīti.

Zīmītē rakstīts: "Ar mani ir sazinājušies daži desantnieki no Ivanovas. 17 nogalināto, viņi tiem nesamaksāja viņu algu, bet tagad viņi baidās par to runāt."

Šorina aģentūrai teikusi, ka Ņemcovs nav gribējis runāt skaļi, tāpēc rakstījis. Pagaidām gan šīs zīmītes autentiskums nav apstiprināts.

Ņemcovs tika noslepkavots piektdienas vakarā Maskavas centrā līdzās Kremlim. Tiesībsargājošās iestādēs uzskata, ka slepkavība bijusi rūpīgi plānota, tai gatavojušies iepriekš.

Godinot noslepkavoto opozicionāru, Maskavas ielās svētdien izgāja vairāk nekā 50 000 demonstrantu. Piemiņas pasākumi notika arī daudzās citās Krievijas pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!