Foto: AFP/Scanpix
Irānas prezidenta Mahmuda Ahamdinedžada rīcībā esot informācija, ka ASV varas iestādes teroristiskās organizācijas "Al Qaeda" līderi Osamu bin Ladenu ilgstoši turējušas gūstā, pirmdien vēsta Irānas ziņu aģentūra ISNA.

"Bin Ladens nenomira sen. Manā rīcībā ir ziņas, ka bin Ladenu ilgstoši turēja gūstā ASV militāristi. Viņš saslima, un bija slims tajā dienā, kad amerikāņi viņu nogalināja," ISNA citē Ahmadinedžada paziņojumu Irānas televīzijā.

Prezidents norādījis, ka ASV administrācija nolēmusi nogalināt "teroristu Nr.1" savu iekšpolitisko interešu dēļ. "ASV prezidenta rīcības mērķis bija iekšpolitisks. Citiem vārdiem, viņi viņu [bin Ladenu] nogalināja, lai panāktu Obamas ievēlēšanu [uz otro termiņu], bet tagad viņi mēģina bin Ladenu aizstāt ar kādu citu. Amerikāņi tagad aktivizēs bin Ladena "pēcteča" meklējumus," sacīja Ahmadinedžads.

Irānas līdera teiktais ir pretrunā ar viņa paša valdības specdienestu vadītāja Heidara Moslehi vārdiem, kurš pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Irānas specdienestu rīcībā ir informācija – bin Ladens miris no slimības vēl pirms ASV paziņojuma par viņa nogalināšanu.

Saskaņā ar ASV prezidenta paziņoto teroristu grupējuma "Al Quaeda" līderi bin Ladenu amerikāņu specdienesti nogalināja naktī uz 2.maiju nocietinātā mājā Abotabadas pilsētā netālu no Pakistānas galvaspilsētas. ASV dienesti paziņoja, ka terorista līķis iemests okeānā, savukārt pēcnāves fotogrāfijas Obama pēc vairāku dienu pārdomām nolēma nepubliskot. Bin Ladena nāvi atzinusi arī "Al Quaeda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!