Iegūtais imūndeficīta sindroms (AIDS) ir kļuvis par galveno nāves cēloni Taizemē, pārspējot avārijas, sirds slimības un vēzi, piektdien paziņoja veselības aizsardzības ministra vietnieks Surapongs Suebvonglī.
Viceministrs laikrakstam "The Nation" pauda cerību, ka šis fakts nodrošinās Taizemei "taisnīgu daļu" no ANO globālā fonda cīņai pret AIDS. Šī slimība ir skārusi sešdesmito daļu Taizemes iedzīvotāju.

Viņš neminēja precīzus skaitļus, bet atzina, ka HIV un AIDS izplatība ir novērtēta par zemu, jo upuru radinieki lauku rajonos nevēlas ziņot par īsto nāves cēloni.

"Ciemu administrāciju vadītāji kā cēloni lielākajai daļai nāves gadījumu, kas nav saistīti ar avārijām, minēja "sirdsdarbības apstāšanos". Tas radīja nepareizu priekšstatu, ka lielākā daļa taizemiešu mirst no sirds slimībām. Mēs veicām jaunu .. pētījumu un konstatējām, ka galvenais nāves cēlonis lauku rajonos ir AIDS," sacīja viceministrs pēc atgriešanās no Pasaules veselības organizācijas apspriedes Maldivu salās.

ANO Programmas cīņai pret HIV un AIDS (UNAIDS) birojs Bangkokā paziņoja, ka mirstība no AIDS turpinās pieaugt, jo taizemieši, kas inficējās epidēmijas sākumā pirms 10 gadiem, sāk slimot un mirt lielā skaitā.

No Taizemes 60 miljoniem iedzīvotāju ar HIV ir inficējušies aptuveni miljons, un trešdaļa inficēto jau ir miruši no AIDS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!