Pirmdien virs Atlantijas okeāna Brazīlijas piekrastē no radara ekrāniem pazudusi "Air France" pasažieru lidmašīna, vēsta ārvalstu mediji.

Lidmašīna "Airbus A330-200" bija ceļā no Riodežaneiro uz Parīzi. Tajā atradās 216 pasažieri, tostarp septiņi bērni un viens mazulis, un 12 apkalpes locekļi.

Pēc jaunākās informācijas, no lidmašīnas pārraidīti signāli par īssavienojumu, kas radies spēcīgas turbulences dēļ. Visticamāk, tā iekļuvusi vētrā un tai iespēris zibens.

Sakari ar lidaparātu pārtrūka aptuveni pulksten 9 (pēc Latvijas laika), kad pēc trīs stundu ilga lidojuma tā bija aptuveni 300 kilometru attālumā no Brazīlijas piekrastes pilsētas Natalas. Galamērķī lidmašīnai bija jābūt ap pulksten 12:10 (pēc Latvijas laika). Tiek ziņots, ka lidmašīnu nereģistrēja arī Kaboverdes radari uz tās ceļa pāri okeānam.

Pašlaik tiek noskaidroti negadījuma apstākļi, taču vēl aizvien nav informācijas par lidmašīnas atrašanās vietu.

Francijas Šarla de Golla lidostā izveidots krīzes centrs.

Lidmašīnas meklēšanas un glābšanas operācijā iesaistījušies Brazīlijas gaisa spēki. Tie pārmeklē teritoriju no Fernando de Noronjas salas Eiropas virzienā.

Tikmēr lidsabiedrība "AirFrance" zaudējusi cerību uz pazudušās lidmašīnas atrašanu. Tiek ziņots, ka degvielas resursi tai būtu jau izsmelti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!