Foto: TASS/Scanpix/LETA

Krievijā aizdomās par krāpniecību desmitiem miljonu eiro apmērā aizturēts ASV izcelsmes uzņēmējs Augusts Mejers, kuram pieder iecienītais kosmētikas veikalu tīkls "Rive Gauche", informēja tiesa Sanktpēterburgā.

59 gadus vecais uzņēmējs ir dzimis Čikāgā, bet jau gadiem ilgi dzīvo Sanktpēterburgā un investē Krievijā, kā arī ir ieguvis Krievijas pilsonību

Tiesa Sanktpēterburgā ceturtdien paziņoja, ka iepriekšējā dienā policija aizturējusi Mejeru un viņa sievu Innu. Viņam līdz 7.februārim noteikts pirmstiesas apcietinājums, bet viņa sievai - mājas arests.

Uzņēmējam izvirzītas "divas apsūdzības par krāpšanu", apgalvojot, ka viņš piesavinājies apmēram 2,5 miljardus rubļu (30 miljoni eiro), norādīja tiesa.

Domājams, ka izmeklēšana pret "Rive Gauche" īpašnieku saistīta ar Krievijas lielākās kredītu bankas "Sberbank" aizdevumu pērn Mejera tiešsaistes tirdzniecības grupai "Ulmart" neilgi pirms tās bankrota.

Tiesa Sanktpēterburgā paziņoja, ka Mejers, kuram draud līdz desmit gadiem cietumā, ir noliedzis savu vainu izvirzītajās apsūdzībās.

Iepriekš Mejers bija iesaistīts īpašnieku strīdā par lielveikalu tīklu "Lenta".

Izdevums "Forbes" iekļāvis Mejeru 200 Krievijas bagātāko cilvēku sarakstā, lēšot, ka viņa turība sasniedz 650 miljonus eiro.

Krievijā uzņēmēji bieži stājas tiesas priekšā, tomēr līdz šim vēršanās pret ārvalstniekiem bijusi retums.

2019.gadā Krievijā aizturēja amerikāņu investoru un ieguldījumu kompānijas "Baring Vostok" dibinātāju Maiklu Kalvi un viņa baņķieri no Francijas Filipu Delpālu. Šī aizturēšana satricināja uzņēmēju kopienu laikā, kad ārvalstu investīcijas Krievijā bija rekordzemā līmenī.

Augustā abus ārvalstniekus atzina par vainīgiem līdzekļu izlaupīšanā lielā apmērā, tomēr viņiem piesprieda nosacītu cietumsodu un atbrīvoja no apcietinājuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!