Vācijas policija arestējusi vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par saistību ar sprādzienu pie sinagogas Tūnisijā pagājušajā nedēļā, otrdien paziņoja Vācijas federālā prokuratūra.
Aizdomās turētais arestēts pirmdien, četras dienas pēc tam, kad Džerbas salā Ziemeļāfrikas vecākās sinagogas sienā ietriecās un eksplodēja smagā automašīna, kas veda dabasgāzi. Sprādziens notika brīdī, kad pie sinagogas atradās autobuss ar tūristiem no Vācijas, un tika nogalināti 15 cilvēki, no tiem - desmit vācu tūristi.

Arestētajam, kura vārdu neizpauž, īsi pirms sprādziena bijusi telefonsaruna ar personu Tūnisijā, kuru vaino uzbrukumā, .

Vācijas drošības iestādes ir fiksējušas telefonsarunu starp Džerbas salu un Vāciju neilgi pirms eksplozijas, paziņoja Vācijas federālās prokuratūras pārstāve.

Vācijas varas iestādes uzskata, ka aizturētais ir bijis saistīts ar Osamas bin Ladena teroristisko grupējumu "Al Qaeda", ziņo Vācijas nedēļas žurnāls "Stern".

Pirmdien tika veikta kratīšana piecos objektos Rietumvācijas pilsētās Mīlheimā, Hānā un Duisburgā. Aizdomās turētais aizturēts šo kratīšanu laikā Duisburgā, sacīja amatpersonas.

Tūnisijas varas iestādes paziņojušas, ka automašīnas vadītājs, kas sprādzienā gāja bojā, zaudējis kontroli, un noticis negadījums, savukārt Vācijas valdība uzskata, ka noticis terora akts.

Bin Ladena teroristu organizācija "Al Qaeda", kuru vaino par 11.septembra terora aktiem ASV, ir uzņēmusies atbildību par sprādzienu pie sinagogas Tūnisijā, kurā pagājušajā ceturtdienā gāja bojā 15 cilvēki, to skaitā 10 vācu tūristi, otrdien ziņoja Londonā bāzētais arābu laikraksts "Al-Qods Al-Arabi".

Laikraksts ziņoja, ka "šeiha Osamas bin Ladena tīkls "Al Qaeda" uzņemas atbildību par operāciju pret Džerbas sinagogu," bet neizpauda, kā ieguvis šo informāciju.

"Šī pašnāvnieku operācija ir atbilde uz Izraēlas noziegumiem pret palestīniešu tautu Jordānas rietumkrastā un Gazas joslā," bija teikts dokumentā, kuru laikraksts raksturoja kā autentisku "Al Qaeda" paziņojumu.

Dokumentā teikts, ka operāciju īstenojis tūnisietis Nizars bin Muhammeds Navars, kurš pazīstams arī kā Saifs al Dins al Tunsi, bet to organizējusi "islāma armijas pavēniecība svētvietu atbrīvošanai".

"Šī pašnāvnieku operācija ir arī atbilde uz [arābu valstu] valdību atteikšanos ļaut savām tautām sākt džihādu (svēto karu) pret ebrejiem," bija teikts paziņojumā, kuru publicēja laikraksts.

Laikraksts arī publicēja šī terorista pašnāvnieka testamentu, kurā viņš aicina savas ģimenes locekļus mirt kā "mocekļiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!