Foto: AFP/Scanpix/LETA
Parlamenta komiteja, kuras uzdevums ir pārraudzīt vēlēšanu procesu Lībijā, paziņojusi, ka ir kļuvis "neiespējami" pēc divām dienām, kā plānots, sarīkot ilgi gaidītās prezidenta vēlēšanas, raksta "Al Jazeera".

"Pēc iepazīšanās ar tehniskajiem, tiesu un drošības ziņojumiem informējam par (..) neiespējamību sarīkot vēlēšanas 2021.gada 24.decembrī," trešdien Lībijas parlamenta priekšsēdētājam rakstīja komisijas priekšsēdētājs, nenorādot jaunu vēlēšanu datumu.

"Al Jazeera" apskatnieks Maliks Traina, ziņojot no Tripoles, sacīja, ka komitejas vēstule ir "tikai vēl viena zīme", ka vēlēšanas nenotiks, kā plānots, piebilstot, ka parlamenta institūcija un vēlēšanu komisija nav vienojušās par to, kurš ir atbildīgs par vēlēšanu atlikšanu.

Vēlēšanu atlikšana pēc mēnešiem ilgiem sagatavošanās darbiem un starptautiskām sarunām ir liels trieciens centieniem izbeigt 10 gadus ilgušo politisko haosu Ziemeļāfrikas valstī, kas sākās pēc 2011. gada sacelšanās, kuras rezultātā gāza ilggadējo vadītāju Muamaru Kadafi.

Vēlēšanas ir daļa no Apvienoto Nāciju Organizācijas atbalstītā plāna, kura mērķis ir atjaunot stabilitāti, taču bez skaidras vienošanās par noteikumiem, kā arī citu iemeslu dēļ, process ir apstājies un nevar turpināties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!