Foto: AP/Scanpix

Krievijas gaisa triecienos Sīrijā kopš to sākšanās 30. septembrī ir gājuši bojā 1015 civiliedzīvotāji, ceturtdien paziņojusi Londonā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija".

Organizācija informēja, ka kopā Krievijas uzlidojumos ir gājuši bojā vairāk nekā 200 bērni.

Krievijas triecienos nogalināti arī 893 džihādistu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") kaujinieki, kā arī 1141 kaujinieks no citiem nemiernieku grupējumiem, tai skaitā no ar teroristu grupējumu "Al Qaeda" saistītās "Nusras frontes".

Kopā Krievijas triecienos nepilnu četru mēnešu laikā nogalināti 3049 cilvēki, gandrīz 700 no tiem ir gājuši bojā pēdējo trīs nedēļu laikā.

"Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" arī norādīja, ka savukārt ASV vadītās koalīcijas gaisa triecienos kopā ir gājuši bojā 4256 cilvēki, tai skaitā 322 civiliedzīvotāji, kuru vidū ir bijuši vairāk nekā 90 bērni.

Pēc šīs organizācijas datiem, koalīcijas uzlidojumos ir nogalināti 3787 "Daesh" kaujinieki, kā arī 150 nemiernieki no citām ekstrēmistu grupām.

"Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" Sīrijā ir plašs ziņotāju tīkls, un tā savus aprēķinus balsta, ņemot vērā lidmašīnu tipu un to izmantoto munīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!