Foto: AP/Scanpix

Krievijas gaisa triecienos Sīrijā kopš to sākšanās 30. septembrī gājuši bojā 1700 civiliedzīvotāji, trešdien paziņoja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija".

"Kopš 30.septembra Krievijas gaisa triecienos ir nogalināti 4408 cilvēki, tai skaitā 1733 civiliedzīvotāji," atklāja aktīvisti.

Civiliedzīvotāju upuru vidū ir 429 bērni un 250 sievietes.

Vairāk nekā 60% nogalināto ir kaujinieki, tai skaitā 1492 opozīcijas kaujinieki, kuru vidū ir gan ASV atbalstītās grupas, gan arī ar teroristu grupējumu "Al Qaeda" saistītā "Al Nusra" un citas nemiernieku grupas.

Krievijas gaisa triecienos nogalināti 1183 džihādistu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") kaujinieki.

ASV vadītā koalīcija kopš 2014.gada septembra gaisa triecienos Sīrijā ir nogalinājusi 4579 cilvēkus, tai skaitā 374 civiliedzīvotājus, kuru vidū bija 92 bērni, informēja "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija".

Koalīcijas triecienos nogalināti arī 4037 "Daesh" kaujinieki un 160 citu džihādistu grupu dalībnieki.

"Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" Sīrijā ir plašs ziņotāju tīkls, un tā savus aprēķinus balsta, ņemot vērā lidmašīnu tipu un to izmantoto munīciju.

Kā jau vēstīts, ASV un Krievija vienojušās, ka, sākot no sestdienas, Sīrijā tiek ievērots pamiers, kas attiecas uz Sīrijas valdības spēkiem, ārvalstu spēkiem un konkrētiem opozīcijas grupējumiem.

Pamiers neattiecas uz grupējumiem, kurus ANO atzinusi par teroristu organizācijām, tādiem kā "Daesh" un "Al Nusra".

Pilsoņkarš, kas Sīrijā notiek kopš 2011. gada, sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku. Karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 267 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!