Foto: AP/Scanpix

Sīrijas valdības spēki ar Krievijas gaisa triecienu atbalstu piektdien ieņēmuši opozīcijas nemiernieku kontrolētu ciemu, kas tika izmantots kā placdarms uzbrukumiem Sīrijas dienvidos, paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" (SOHR).

Sīrijas karavīri, Libānas šiītu grupējuma "Hezbollah" kaujinieki un citi Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu atbalstošie spēki ieņēma Atamanas ciemu, kas atrodas divus kilometrus no Deras provinces galvaspilsētas Deras.

"Nemiernieki bija izmantojuši Atamanu, lai uzbruktu Derai, tādēļ tā režīmam bija nozīmīga," aģentūrai AFP sacīja šīs SOHR vadītājs Rami Abdelrahmans.

Viņš uzsvēra, ka režīma spēkiem ciematu ieņemt palīdzēja pēdējo divu dienu laikā notikušie apmēram 80 Krievijas lidmašīnu gaisa triecieni. Uzbrukumā nogalināti vismaz 10 nemiernieku kaujinieki.

Lielāko daļu Deras provinces kontrolē nemiernieku spēki, bet valdības spēki kontrolē daļu no provinces galvaspilsētas un vairākus ciemus provinces ziemeļrietumos.

Sīrijas režīma spēki veic ofensīvu kopš to atbalstam Krievija 30. septembrī sāka gaisa triecienus. Kopš tā brīža valdības spēkiem ir izdevies ieņemt vairākas pilsētas Latākijas provincē Vidusjūras piekrastē un tie ir pavirzījušies uz priekšu arī Alepo un Deras provincēs.

Jau vēstīts, ka ANO organizētajās Sīrijas miera sarunās trešdien tika izsludināts "pagaidu pārtraukums" līdz 25. februārim.

Sīrijā kopš 2011. gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā "Islāma valsts" un "Al Nusra". Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 250 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!