Foto: Reuters/Scanpix
Starptautiskā teroristu tīkla "Al Qaeda" Ziemeļāfrikas filiāle ""Al Qaeda" Islāma Magrebā" (AQIM) ir solījusi darīt visu iespējamo, lai atbalstītu protestus pret Lībijas vadītāju Muammaru Kadafi, liecina AQIM paziņojums, par kuru ceturtdien pavēstīja ASV organizācija SITE, kas novēro ekstrēmistu interneta vietņu saturu.

"[Mēs] darīsim visu, ko spējam, lai ar Allāha varu jums palīdzētu, jo jūsu cīņa ir katra musulmaņa cīņa, kurš mīl Allāhu un viņa vēstnesi [pravieti Muhamedu]," teikts AQIM paziņojumā.

AQIM nepieminēja Lībijas ārlietu ministra vietnieka apgalvojumu, ka "Al Qaeda" esot izveidojusi islāma emirātu Lībijas austrumu pilsētā Dernā. Šīs pilsētas iedzīvotāji žurnālistiem sacīja, ka šim apgalvojumam nav nekāda pamata un Lībijas valdība šādi mēģina "iebiedēt Eiropu".

AQIM, kas jau ir atzinīgi novērtējusi Tunisijas un Ēģiptes prezidentu demisiju tautas protestu dēļ, paziņoja, ka ir pienācis laiks atkāpties arī "krāpniekam, grēcīgajam un cietsirdīgajam nelietim" Kadafi.

"Mēs deklarējam mūsu atbalstu un palīdzību Lībijas revolūcijai tās taisnīgajās prasībās, un mēs apliecinām mūsu tautai Lībijā, ka esam ar jums un jūs nepiekrāpsim," teikts AQIM paziņojumā, kas trešdien ticis ievietots džihādistu interneta forumos.

Paziņojumā arī teikts, ka Ziemeļāfrikas valstu režīmu turēšanās pie varas esot atmaskojusi to apgalvojumus par "Al Qaeda" vainu tūkstošiem nevainīgu cilvēku nogalināšanā. "Mēs tikai aizstāvējām jūs pret šiem despotiem, kuri uzurpēja jūsu tiesības, izlaupīja jūsu bagātības un nepieļāva, ka jums būtu cienīga dzīve pat minimālo prasību līmenī un brīvība un cilvēka cieņa to vienkāršākajā nozīmē," teikts AQIM paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!