Foto: AFP/Scanpix
Starptautiskās teroristu organizācijas "Al Qaeda" līderis Aimans az Zavahiri aicina Ēģiptē veidot islāma valsti un pieņemt konstitūciju, kas balstītos uz reliģiskajām likumu idejām jeb šariāta likumiem, ziņo ārvalstu masu mediji, atsaucoties uz arābu interneta mediju "al Masri al Jaum".

Az Zavahiri, kurš pēc tautības ir ēģiptietis, uzskata, ka revolūcijas Tunisijā un Ēģiptē, kas gāza autoritārus režīmus, "paver unikālās iespējas "Al Qaeda" izplatīt savas idejas".

Viņaprāt, nav zināms, cik ilgi varēs izmantot šādas iespējas, tāpēc visiem musulmaņiem un modžahediem (cīnītājiem par ticību) nepieciešams panākt maksimālo šajā periodā.

Audio uzrunā Ēģiptes tautai az Zavahiri arī pauda atbalstu vispārējai pretošanās kustībai pret ASV, kuru "Al Qaeda" līderis nodevēja par noziedzīgo valsti. Viņš arī uzsvēra, ka svēto karu pret ASV nevar izbeigt tikai tāpēc, ka nogalināts kustības līderis Osama bin Ladens.

Bin Ladens tika nogalināts specoperācijas laikā savā rezidencē Abotabadas pilsētā Pakistānā 2. maijā. Bin Ladena līķis esot izmests jūrā.

Jau ziņots, ka līdzšinējais ilggadējais Ēģiptes prezidents Nosni Mubaraks atkāpās no prezidenta amata 11.februārī pēc 18 dienu ilgiem masu nemieriem, kuru dalībnieki pieprasīja valdošā režīma maiņu. Varu valstī pārņēma pagaidu Militārā padome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!