Saūda Arābijas disidenta Osamas bin Ladena teroristu tīkla "Al Qaeda" pārstāvis otrdien draudēja Amerikas Savienotajām Valstīm ar jauniem pašnāvnieku uzbrukumiem, atriebjoties par ASV un Lielbritānijas triecieniem Afganistānai.
"Mums ir tūkstošiem jaunu cilvēku, kuri vēlas mirt, tāpat kā amerikāņi vēlas dzīvot," teikts "Al Qaeda" pārstāvja Šeimana Abu Geizas videolentē ierakstītajā paziņojumā, ko pārraidīja satelīttelevīzijas kanāls "Al Jazeera".

Tajā teikts, ka ASV sākušas "krusta karu" pret islamu, un tāpēc "džihads" jeb svētais karš "ir katra musulmaņa pienākums". "Mēs cīnīsimies pret viņiem ar visiem mūsu rīcībā esošiem līdzekļiem," viņš teica. "Amerikāņi ir atvēruši durvis, kas nekad neaizvērsies."

Savā paziņojumā televīzijā viņš slavināja pašnāvniekus, kuri 11.septembrī ietrieca nolaupītās pasažieru lidmašīnas Pasaules Tirdzniecības centrā, Pentagonā un Pensilvānijas štata tīrumā, nogalinot vairāk nekā piecus tūkstošus cilvēku.

"Viņi ir izdarījuši labu darbu," viņš teica. "Viņi ir izvērsuši cīņu pašā Amerikas sirdī."

Abu Geiza teica, ka "Al Qaeda" teroristu uzbrukumi nemitēsies tikmēr, "kamēr ASV nebeigs atbalstīt Izraēlu un vērsties pret Irāku".

Bin Ladens un viņa organizācija "Al Qaeda" vairākkārt apgalvojuši, ka ASV savā karā pret terorismu vēršoties pret visiem musulmaņiem.

Taču ASV prezidents Džordžs Bušs un citi ASV un sabiedroto valstu līderi atkārtoti uzsver, ka viņi cīnās pret teroristu grupējumiem, nevis islamu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!