Osamas bin Ladena teroristiskās organizācijas "Al Qaeda" un gāztā islama režīma "Taliban" kaujinieki saņem jaunus bruņojuma sūtījumus, lai cīnītos pret ASV un sabiedroto spēkiem Afganistānā un Pakistānā, teikts laikraksta "Washington Times" piektdienas numurā publicētajā intervijā ar ASV aizsardzības ministru Donaldu Ramsfeldu.
Ramsfelds laikrakstam paziņoja, ka ASV spēki nesen atraduši jaunu militārā aprīkojuma sūtījumu, kas bijis paredzēts "Al Qaeda" un "Taliban" kaujiniekiem. Viņš atteicās atklāt, tieši kas tika atrasts.

Neņemot vērā militāro kampaņu, kas no Afganistānas ir izspiedusi lielāko daļu "Al Qaeda" spēku un padzinusi no varas "Taliban" režīmu, bin Ladena teroristiskā organizācija atrod veidus, kā papildināt krājumus, sacīja Ramsfelds.

"Mēs nesen atradām lietas, kas nav vecas un ir modernas," viņš sacīja. "Tās ir dārgas. Tās ir labas. Kad pārmeklējām vairākas vietas, mēs atradām - es neteikšu, kur - 25 mugursomas, visas pilnas ar īsto aprīkojumu un modernām lietām. Neizskatās, ka nauda būtu izsīkusi. Joprojām nāk nauda un vairāk jaunu lietu," viņš piebilda.

Uz jautājumu, no kurienes šīs lietas ir nākušas, Ramsfelds atbildēja, ka "no visurienes". "Ja jūs tās visas izdalāt, pases ir no dažādām vietām. Arī medicīniskais aprīkojums un ieroči ir no daudzām vietām."

Ramsfelds sacīja, ka viņš devis rīkojumus saviem komandieriem pārtraukt visu ieroču iznīcināšanu un labākos saglabāt topošajai Afganistānas nacionālajai armijai.

"Viņi nekavējoties sāka to visu spridzināt, un es viņus esmu apturējis," sacīja Ramsfelds. Mēs sākam to visu pārbaudīt un tiekam vaļā no lietām, kas ir bīstamas un nestabilas, jo daudz kas ir ļoti vecs. Es esmu licis viņiem pārējo saglabāt Afganistānas nacionālajai armijai."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!