Jaunākajā, pirmdien internetā ievietotajā videovēstījumā starptautiskā teroristu organizācija "Al Qaeda" aicina islāmistus Rietumos sēt šausmas un radīt baiļu gaisotni. Šis ir jau trešais neilgā laika sprīdī izplatītais "Al Qaeda" materiāls, kas veltīts sestajai gadadienai kopš teroristu uzbrukuma ASV.
Jaunajā materiālā, kam tā autori devuši nosaukumu "Ņujorkas un Vašingtonas uzbrukumu idejas un motīvi", ir samontēti kadri ar degošajiem Ņujorkas "Dvīņu torņiem" un ainas no islāmistu treniņnometnēm.

"Islāmistu terorisms mums ir jāizplata Rietumu valstīs, lai tas kļūst par dzīves normālu sastāvdaļu tāpat kā dabas katastrofas," teikts jaunajā "Al Qaeda" materiālā.

"Mēs veiksim masu iznīcināšanu. Cilvēki sapratīs, ka viņu pārticība nes nāvi (...), un mēs būsim radījuši līdzsvaru attiecībās starp bailēm, ko pieredzam mēs un ko piedzīvo viņi."

"Al Qaeda" vēstījumā ir ietverti arī fragmenti no agrākajiem interneta projektiem - Osamas bin Ladena un viņa vietnieka Aiama az Zavahiri balss ieraksti, kā arī neliels videomateriāls ar "Al Qaeda" Afganistānas kaujinieku komandieri Mustafu Abu al Jazidu.

Atzīmējot 2001.gada 11.septembra uzbrukumu sesto gadadienu, "Al Qaeda" jau internetā ievietojusi vienu video un vienu audio materiālu ar bin Ladena vēstījumiem.

Iepriekšējos divus "Al Qaeda" materiālus internetā ievietoja "Al Qaeda" sabiedrisko attiecību struktūra "As Sahab", savukārt jaunais materiāls ievietos "At Tanzem" vārdā. Iespējams, tas nozīmē jauna "Al Qaeda" medija izveidošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!