Foto: AFP/Scanpix

Pēc Kotdivuāras kūrortpilsētā Granbasamā svētdien sarīkotā uzbrukuma starptautiskās teroristiskās organizācijas "Al Qaeda" Ziemeļāfrikas atzars pirmdien draudējis Francijai un tās sabiedrotajiem, kas reģionā cīnās pret džihādistiem.

"Al Qaeda islāma Magribā" (AQIM) paziņoja, ka uzbrukums Granbasamā, kur tika nogalināti 18 cilvēki, bija viena no operācijām pret spiegotāju un konspiratoru paslēptuvēm.

Grupējums brīdināja, ka valstis, kas iesaistītas pret kaujiniekiem vērstajā operācijā "Barkhane" un bija iesaistītas 2013.gada operācijā "Serval" Mali, saņems atbildi un tiks uzbrukts to "kriminālajiem līderiem" un interesēm.

AQIM ar savu paziņojumu nāca klajā dienu pirms Francijas ārlietu un iekšlietu ministru vizītes Kotdivuārā.

Operācijā "Barkhane", kas sekoja "Serval", piedalās vismaz 3500 karavīru, kuri izvietoti Burkinafaso, Čadā, Mali, Mauritānijā un Nigērā, lai cīnītos pret džihādistiem.

AQIM brīdināja Kotdivuāru un Francijas sabiedrotos reģionā, ka to "noziegumi nepaliks bez atbildes", un aicināja visus Rietumu pilsoņus pamest musulmaņu zemes, pretējā gadījumā viņu drošība būs apdraudēta.

AQIM uzņēmies atbildību arī par janvārī notikušo uzbrukumu viesnīcai un restorānam Burkinafaso galvaspilsētā, kur dzīvību zaudēja 30 cilvēki, kā arī pa ķīlnieku krīzi Mali galvaspilsētā novembrī, kas beidzās ar 20 cilvēku nāvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!