Serbija nekad neatbalstīs Kosovas neatkarību, otrdien paziņoja informācijas avots Serbijas prezidenta administrācijā.
Šāda informācija izskanēja pēc izplatītajām ziņām, ka ANO sūtnis ierosina piešķirt provincei starptautiski pārraudzītu neatkarību.

"Jebkāda Kosovas neatkarības forma ir nepieņemama," uzsvēra informācijas avots, atkārtoti norādot uz Serbijas varasiestāžu nostāju nesenajās sarunās par Kosovas nākotnes statusu.

Viņš gan tiešā veidā nekomentēja otrdien Francijas laikrakstā "Le Monde" publicēto informāciju, ka ANO sūtnis Marti Ahtisāri konfidenciālā, nākamnedēļ publiskojamā ziņojumā ierosinājis piešķirt neatkarību.

"Neatkarība starptautiskā pārraudzībā ir vienīgā dzīvotspējīgā iespēja Kosovai," atsaucoties uz Ahtisāri ziņojumu, kuru viņš pagājušajā nedēļā nosūtījis ANO ģenerālsekretāram Banam Gimunam, ziņo "Le Monde".

Serbijas agrākā sabiedrotā Krievija, kam ANO Drošības padomē ir veto tiesības, brīdināja, ka jebkādas diskusijas par provinces "tiešu neatkarību" ir pāragras.

Kopš 1999.gada, kad NATO piespieda no provinces aiziet serbu spēkus, kas tika apsūdzēti albāņu vajāšanā un etniskajā tīrīšanā, Kosova atrodas ANO pārvaldē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!