Foto: AFP/Scanpix
Sajānu-Šušenskas hidroelektrostacijas (HES) avāriju, visticamāk, neizraisīja tās darbinieku kļūda, otrdien paziņoja uzņēmuma "Rusgidro" pārstāvis Vasilijs Zubakins, vēsta BBC.

"Es uzskatu, ka avārija nav saistīta ar cilvēcisko faktoru, un arī eksperti arvien vairāk sliecas tā uzskatīt," sacīja Zubakins.

Krievijas lielākā HES nedarbojas kopš 17. augusta, kad Jenisejas upes ūdens appludināja mašīnu zāli un izpostīja vai sabojāja visus desmit stacijas hidroagregātus.

Otrdien glābēji atrada vēl divus bojāgājušos. Līdz ar to negadījuma upuru skaits pieaudzis līdz 71, četri cilvēki joprojām tiek uzskatīti par pazudušiem bez vēsts.

Avārijas iemesli oficiāli nav noteikti un netiks paziņoti līdz izmeklēšanas beigām. Pagaidām uzsvērts, ka avārija nav saistīta ar terorismu, bet to varēja izraisīt kāda tehniskā kļūme.

Pirmdien glābēji pabeidza ūdens atsūknēšanu no mašīnu zāles, kas ļaus viņiem pabeigt tā izmeklēšanu.

"Pašlaik tiek likvidēti pēdējie nogruvumi, kur var atrast cilvēkus," sacīja Zubakins.

"Rusgidro", kas pārvalda visas Krievijas hidroelektrostacijas, solīja bojāgājušo ģimenēm izmaksās kompensāciju viena miljona rubļu (15 500 latu) apmērā. Iespējams, šī summa tiks palielināta, kā to pieprasa tuvinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!