Informatīvajos stendos, kas Maskavā tiks izvietoti, tuvojoties Krievijā svinētajai Uzvaras dienai, padomu diktatora Josifa Staļina attēls būs redzams tikai kara gadu notikumu kontekstā, piektdien sacīja Maskavas pašvaldības reklāmas komitejas priekšsēdētājs Vladimirs Makarovs.

"Tie būs informatīvi stendi ar partizāņu, uzvaras parādes un aizmugures strādnieku fotogrāfijām. Staļins šajās fotogrāfijās būs attēlots kopā ar viņiem, nevis atsevišķi. Staļins bija virspavēlnieks, valsts-uzvarētājas vadītājs, un "aizsmērēt" viņa tēlu nebūtu pareizi," uzskata Makarovs.

Informatīvie stendi Maskavā tiks izvietoti 10 vietās, arī laukumā pie Lielā teātra, memoriālā "Poklonnaja gora", kā arī laukumā iepretim Gorkija parkam. Stenda izmērs būs metrs reiz pusotrs metrs, paskaidroja amatpersona.

Kā sacīja Makarovs, komitejā vērsušies veterāni ar lūgumiem uzstādīt stendus ar Staļina attēliem. "Mums ir maksimāli jāpilda veterānu, nevis jauno eksplodējušo politiķu vēlmes," pārliecināta ir amatpersona.

Savukārt Maskavas Helsinku grupas vadītāja Ludmila Aleksejeva uzsvēra: "Staļins ir noziedznieks, un reklamēt viņa režīmu, kas iznīcināja miljoniem cilvēku, ir apkaunojoši." Ja plakāti tiks izvietoti, cilvēktiesību aizstāvji ir apņēmības pilni rīkot protesta akcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!